.

favorit i repris.
a heart that hurts is a heart that works <3


28 januari

FILMKVÄLL med tina & utgång tonight!


caesars - spirit

lite oldie. lite goldie.
den här låten får mitt hjärta att slå lite extra. <3


.


P3 och Karlavagnen

....debatten om mediernas syn på ridsporten går vidare. missa inte P3:s verkligheten, där Hippson-krönikören petra andersson och aftonbladet-krönikören lasse anrell intervjuas om jerringpris-debatten klockan 18.06. kl. 21.40 tar även P4:s karlavagnen upp tråden

RIDSPORTEN!

HELVETESJÄVLASKITDAG! det började redan tiidigt idag på morgonen och fortsätter nu när jag kommer hem...  men jag är nu hemma i några timmar och ska lugna ner mig lite tills jag börjar jobba på nästa ställe ikväll. skönt det iallafall.

debatten om ridsporten på kvällsöppet gjorde ju inte det hela bättre känner jag... förstå ni hur sjukt frustrerande det är att sitta och lyssna på ett par som HELT saknar kunskap om sporten. jag blir allvarligt talat så arg, ledsen och besviken när man stå och nedvärdera rolf på det här sättet som dom faktiskt gör. bara för att rolf sitter på en häst som han utbildat och lagt ner år för att slipa? är zlatan en bättre idrottsman som springer runt efter en boll då och forsöker göra mål? eller daniel sedin som åker runt på ett par jävla skridskor och jagar en puck? hör ni hur jävla skevt det låter? ni som inte är insatta förstår inte vilket jävla arbete dom lägger ner på detta, hur mycket slit det handlar om här. sen att stå och säga att vissa hade förtjänat jerringpriset bättre än rolf, riktigt osmakligt! - ge honom den respekt han förtjänar!


HAR INTE RIDSPORTEN LIKA MYCKET RÄTT ATT SYNAS OCH SKINA I MEDIA SOM FOTBOLL, ISHOCKEY, SKIDOR OSV? VAD GÖR DOM SPORTERNA BÄTTRE? JAG FÖRSTÅR INTE?
nej jag kan inte sitta här längre, jag retar bara upp mig!


Detta skrev Tommy Ekman till Lasse Anrell för några dagar sedan:

" Käre Lasse Anrell.
Har läst kommentarfälten I tidningarna efter Rolf Göran Bengtssons Jerringpris.
... De flesta inläggen känns inte ens värdiga att bemöta och gör mej mest ledsen.
Men man kan kanske inte begära att alla skall förstå vad hästhoppning går ut på eller vad som krävs av utövaren.
Att rida en 1.60 bana motsvarar ett Sprinterlopp för ryttaren, mjölksyran hos ryttaren är större än hos hästen. Det krävs reflexer som en formel 1 förare och konkurensen är extrem. Ett misstag och du är borta.

Och även om ridsporten är Sveriges näst största sport till utövandet har sporten långt kvar innan den når antalet tittare som fotbollen eller hockeyn har. Därför blir hästintresserade så lyckliga när även vi får uppmärksamhet och bevakning I media. Det är inte längesen sedan Svt började sända världscuptävlingar sporadiskt.

Så att som sportredaktör vara så fullständigt ointresserad och så oseriöst blanda ihop begreppen och b.la blanda ihop ATG - travspel med hoppning samt att skita your sig andra uttalanden fullständigt tagna your luften borde vara direkt pinsamt för en sportjournalist?

Men det är ju kanske detta uppror från de fina idrottsintresserade handlar om? Alltså alla dessa upprörda åsikter från framhävare av dessa sporter som redan har massiv mediabevakning.

I många av dessa sporter har nya världsstjärnor banat väg för nya generationer genom sina framgångar.
Sporter som innan dess inte nått de största tittarsiffrorna tex längdåkning, utförsåkning, tennis, speedway, innebandy, golf mfl.

Vad är då skillnaden? För det första är ridsporten ansedd som en tjejsport och en mjukis-sport. För det andra fälls hela tiden uttalanden som “det är hästen som hoppar”..

Jo det är väl I sak sant, men den fysiska och mentala prestationen av ryttaren på en världscupsbana är att jämföra med formel 1 eller motorcross, där misstag kan sluta med katastrof, både för ryttare och häst.
Tro mej, det finns inget “mjukis-konto” I ridning. Bara väldigt hårt arbete!

För att citera Musse Hasselwall, känd kampsportare efter sina första försök på hästryggen:
- Jag trodde kampsport var tufft, men det är ingenting mot hästhoppning!

Så jag har en utmaning till dej käre sportjournalist:
Ring Lena Bredberg och ställ upp I Kändishoppningen nästa år på Stockholm Horseshow.
Försök komma runt en bana på 80cm eller varför inte rida mot ett 1.60 hinder om du kan få tillgång till en häst som är kapabel till det, och tala sen om om du fortfarande tror att det är hästen som hoppar.... och ge sedan en världsstjärna den respekt han förtjänar.

För att inte nämna oss 500.000 aktiva ryttare som oavsett om vi får bli titulerade “sport” av Sveriges sporttyckarelit eller inte lägger ner minst lika mycket svett och tårar som vilka andra sportutövare som helst "

23 januari

15:34 (måndag)
dags att åka och jobba men först ska jag hälla i mig en hink panodil! :C


.


.

nu har jag bytt lösenord både på mitt hotmail och msn konto pga av att någon idiot lyckats hacka sig in. jag förstår, allvarligt talat inte VARFÖR man gör såhär? för mycket fritid och inget liv kanske!

superheroes

I count the situations where you ran away with me.
I count the situations where we ran away.
So come on pretty baby, baby take my hand, let's run for eternity
We get high forever, and enjoy the weather,
we are young and we want to be free.
I said come on! Come on, come on, come ooon,
I count the situations where you ran away with me,
Yeah, I count the situations where we ran away.
So come on pretty baby...


.

den här gamla godingen får avsluta kvällen <3


.

ÅH! THE CURE TILL HULTSFRED 2012.
någon som är sugen?


.

vad var grejen i fredags btw? att jag är lik maja i the sounds har jag hört många gånger förr. men jag är inte van vid när det kommer fram tjejer till mig vid tre olika tilfällen under kvällen och ger mig komplimanger. så himla fint. vad sjukt glad man blir av sånt <3


.


tingsrätten

i fredags begav sig dana, roxanna och jag till tingsrätten dit vi var kallade ang. våra festivalbiljettspengarna som vi aldrig fått från hulstsfredsfestivalen, som 2010 gick i konkurs det året. kommer in och läser att det är INSTÄLLT! när vi frågar tanten i receptionen förstår hon ingenting och ringer ett samtal vilket leder till att vi får träffa någon herre som har svårt att prata vanlig svenska och mest använder termer och ord som ingen jävel vet! han frågar om vi vill titta i mappen, vilket vi bestämt tackar nej till. ingen mening känner vi. så ja. tyckte lite synd om roxanna som kommit enda från linköping för det här. WELL WELL. säger som dom andra, det spelar ingen roll om det så bara är tio kronor vi får tillbaks, det handlar inte om det! jag tycker dom bara har skött allting så jävla osmidigt!


17 januari

23:39 (måndag)


nu är det nästan precis två veckor sedan mardrömsnatten var. det var första gången jag trodde att jag skulle förlora min pappa. för att både få hjärtinfarkt och stroke på samma gång, det är tufft! men han har ett starkt hjärta, tack gode gud för det! dom här dagarna fram tills nu har i stort sett likadana ut. mamma har bott i min lägenhet inne i stan och vi har varit och hälsat på honom varje dag på sjukhuset. ibland har det blivit två gånger, både på för och eftermiddagen / kvällen. mitt liv har stått still. jag har varken velat eller orkat jobba, jag hade inte klarat av att gå runt och vara orolig, för det är precis det jag har varit. 24/7! och som sagt, nätterna har varit ett helvete! imorgon får vi förhoppningsvis reda på när han får åka hem.


ROLF-GÖRAN BENGTSSON

ÄNTLIGEN! ridsporten ägde ikväll!
ikväll tog Rolf-Göran Bengtsson hem JERRINGPRISET med 44,6 %. så överlägset! - det var han värd!
en riktig käftsmäll till alla ridsportskeptiker! - detta är beviset på hur stor idrott vi faktiskt håller på med!
ikväll kom glädjetårarna!


ANNAS EXAMEN

i fredags firade vi underbara anna som tog lärarexamen i bild och religion! <3


12 januari

19:32 (torsdag)


idag har det varit full rulle! jag har städat hela lägenheten och dammsugit upp varenda litet löv whiskey dragit in och varit och köpt smörgåstårta. idag kom min moster och hälsade på mig. var längesen vi sågs nu. vi hann med en runda till IKEA och blev några hundralappar fattigare! LOVE IT! sen åkte vi ut till pappsen och hälsade på, ett litet möte hann vi med där också. jag saknar gubbarna lite som han hade som rumskamrater. dom var roliga. båda två hade fått åka hem idag :( eller ja, det är väl egentligen ingen ledsen gubbe på det, roligt för dom lixom. men jag gillade dom.
jag är så stolt att jag vågade åka enda högst upp med hissen alldeles själv, HAHA. åh livrädd var jag! ;D kändes som jag åkte i flera minuter! :( tur det finns ett litet fönster man kan titta ut igenom, då känns det inte fullt lika läskigt! andra gången i hela mitt liv jag åker hiss SJÄV, haha ja jävlar! +1 på det. ^__^V

jag har massa saker att göra imorgon -> åka och lämna whiskey, hitta examenspresent, vara i tingsrätten kl. ett på möte och hoppas jag får tillbaks pengarna från hulstsfredsfestivalen 2010, åka och hälsa på pappa på sjukhuset och så får jag inte glömma systemet. sen ska jag väl hinna göra mig iordning lite också. allt detta innan tina kommer klockan fyra. HUR SKA JAG HINNA? det blir på håret.


.

VARFÖR KOMMER JAG VARKEN IN PÅ MIN HOTMAIL ELLER MSN? morr


.

vid den här tiden förra året såg det ut såhär! haha helt sjukt vad mycket snö vi hade.
det tog ett tag innan vi fick ut bilen.


10 januari

18:11 (tisdag)
igår dog min kusin magnus, för en månad sen dog hans pappa, i samma cancer. det här visste vi om, att magnus inte skulle leva mer än två månader och att ha fått gått runt med den här väntan och bärt, det här har varit otroligt jobbigt. ingen människa ska behöva få beskedet - du har bara två månader kvar att leva. man ska inte veta när man ska dö! :( nu ligger pappa på hjärtintensiven sen en vecka tillbaks och kommer få stanna på sjukhuset i minst en vecka till. som tur är har han fått byta avdelning och ligger nu med två andra som han skrattar och skojar med, nu har han frisknat till och är samma, fina pappa<3 men jag har varit LIVRÄDD den sista veckan. jag har inte sovit om nätterna, det är då ångesten är som värst. har försökt att sysselsätta mig med olika saker bara för att inte tänka så mycket. jag har fortfarande svårt för att somna och kommer säkert ha en tid framöver. jag är orolig konstant! det här har lärt mig att aldrig ta någonting för givet! det här jag har varit med om vill jag aldrig uppleva igen! tack släkt och vänner för att ni funnits där. det betyder så mycket! <3 var rädda om era nära och kära för en dag kanske dom inte finns längre.


3 januari

22:05 (tisdag)
vi fick ringa efter ambulansen straxt efter 22:00 igår kväll. så rädd som jag var då har jag aldrig varit i hela mitt liv!!! :( mamma följde med in i ambulansen medans jag stannade hemma och ringde släkten. det blev inte många timmars sömn. jag försökte sysselsätta mig så gott jag kunde inatt utan att bli helt jävla förstörd, lyckades tillslut somna två timmar på morgonen! nu mår pappa efter omständigheterna bra. jag, mamma och farbror åkte in och hälsade på honom ikväll och ska även in en liten stund på morgonen imorgon. han måste stanna kvar på sjukhuset i 4-5 dagar för observation men förhoppningsvis kommer han hem till helgen. nu ska jag försöka sova lite.

2011-2012

vilket fantastiskt nyår. den bästa någonsin skulle jag vilja säga! tack underbara vänner för en oförglömlig kväll. jag tror aldrig jag skrattat så mycket i hela mitt liv som just ikväll! ni förlänger mitt liv, kärlek till er mina hjärtan! <3





































RSS 2.0