29 november

längtar till helgen - snart i stockholm...

27 november

coming up:
1 december - stockholm - placebo
22 februari - stockholm - 30 seconds to mars
14 mars - göteborg-  BSB ^_^
___________________________________________________________________
 
saker ni inte visste om mig..
jag har haft designdrömmar sedan jag var liten.
jag kan ha noll självdisiplin och framförhållning och det verkar bli värre med åren;)
kvällsmänniska
kan äta lax som godis
tror på ufos
ogillar att vara ensam och försöker jämt ha människor runtomkring mig
blev alltid utvald som lucia både i skolan och på ridskolan i mina yngre dagar
förstår fortfarande inte hur jag fick G i matematik
ogillar förändringar
undviker hissar så gott det går.
folk trodde att mamma färgade mitt hår eftersom jag var så vithårig som liten
älskar att diska hos andra
gillar inte att vi exprimenterar med våra könsroller
VET att det spökar på jobbet..
jag undviker a-brunnar (något som sitter kvar sen mellanstadiet)
gillar inte vart världen är påväg.. 

27 november

han är GRYM!!!

26 november

liten update.
vfun går fortare än vad jag någonsin trott. snart går jag in på min tredje vecka. tråkigt att jag ligger hemma sjuk för tillfället. på lördag åker jag upp till stockholm för att träffa dana, dricka cider och se världens bästa placebo på fryshuset. fantom är piggare än någonsin och dansar runt och ibland undrar jag när jag flyger av. men det har blivit kallare ute och de har en tendens att bli piggare och lägga in en högre växel då plus att jag inte har tid att rida honom lika ofta som jag önskar pga studierna just nu. jag ska försöka rida upp till paddocken istället för att bara rida i skogen som jag gjort det senaste så han får använda sitt huvud lite mer. det kan han behöva. olle är lättlärd och följer mig överallt som ett litet plåster, lärde sig sitt på trettio sekunder, rumsren och går numera helt perfekt i koppel.

20 november

... <3
 

9 november

lördagen den 9e november tog jag alltså tåget ner till Eslöv där jag möttes upp av uppfödaren. väl framme möttes jag av en ganska blyg liten nakenhund som helst inte alls ville bli klappad utav mig.
nu har det gått fem dagar och han visar mer och mer utav sin härliga personlighet för mig och har nu charmat omkull mig totalt! han är ett riktigt litet energiknippe och all blyghet är borta, han springer runt och busar och följer mig tätt intill vart jag än går..
 
står och väntar i Eslöv på tåget hem till kalmar..
blyg liten kille i mitt knä, han rörde sig knappt under hela resan hem;)

OLLE

får jag lov att presentera:
Speechless Watch Out, numera kallad Olle.
 
(bild lånad från kennel Speechless)

8 november

sådärja! då var den fruktade salstentan över och imorgon åker jag till Eslöv i ett par timmar, vad jag ska göra där får ni se imorgon...

7 november

men herregud. den här världen är sjuk ibland. nu får man inte ta ut kontanter i automat mer än EN gång på åtta dagar och måste då vänta för att kunna ta ut igen? visst att kontanterna snart försvinner helt men åååh, åh skjut mig.

mitt hjärta

jag saknar honom......


6 november

and here we go again..
att jag aldrig lär mig! jag slingar håret och tio minuter senare ångrar jag mig. samma misstag, samma ångest! ibland blir så trött på mig själv. stor examination på fredag som jag suttit och pluggat på i flera dagar. jag är helt slut i huvudet och jag skyller väl mitt lilla misstag på studierna!
på tisdag går jag ut på VFU i fem veckor. samma förskola och samma fantastiska handledare som sist men denna gång på ettårsavdelningen! här ska det gosas!
 
nu sitter jag mest och hoppas på en sak. vad det är vill jag inte tala om nu men snart vet jag och om detta går vägen får ni veta..

2 november

idag åkte jag och peter till minneslunden med ljus och krans..
 

1 november

fredagskväll...

WHISKEY! <3

Fredagen en 18 oktober klockan.23:30 börjar whiskey låta konstigt vid andning, en stund efter börjar han vingla och tappa balansen. Jag ringer in till läckeby djursjukhus för jag förstår att någonting är allvarligt. Hon jag pratar med är lite orolig över hans andning och hon frågar hur jag vill göra, självklart vill jag åka in. Kommer fram och veterinären misstänker diskbråck direkt. Han skickas snabbt in till röntgen där de säkert tar tio plåtar om inte mer och bestämmer sig för att låta honom stanna kvar där över natten och jag får gå därifrån med ett tomt koppel och tårar rinnandes ner för kinderna.
 
Neurologen (en av Sveriges bästa) ringer mig dagen efter och berättar att han blivit sämre och att han nu är helt förlamad i bakdelen och att en operation är på tal om han blir ännu sämre än i nuläget, och isåfall blir det en akutoperation, MEN att det då inte blir i kalmar utan där det fanns ledigt. hon frågar hur jag ställer mig till detta och självklart måste han opereras om det nu skulle vara hans enda chans. Jag ville åka in och hälsa på honom men de avrådde mig från det eftersom djuren oftast blir så deprimerade efter ägarna varit på besök..
 
På söndag ringer mobilen och hon bedömmer att läget är så allvarligt att en operation är nu ett måste inom 12-24 timmar annars kommer jag förlora honom. Hjärtat stannar när hon berättar att jag måste antingen ta mig till Stockholm eller Helsingborg för detta eftersom hon som opererar i Kalmar är ledig! men vem skulle jag ringa som skulle ställa upp att köra så många mil. NU? klockan 07:00 en söndag? berättar med gråten i halsen att jag har svårt att ta mig dit och vet inte vad jag ska ta mig till. Hon ringer upp en halvtimme senare och berättar att hon ställer upp och opererar whiskey i alla fall på sin lediga dag! <3
Operationen går bra och chanserna är 75% att han ska bli helt återställd men att det kan ta några dagar innan man ser resultat.
 
Måndagen går utan någon förbättring och när Tisdagen kommer är de oroliga för honom.. Läckeby ringer upp mig och berättar att det inte ser så ljust ut och att låta honom få somna in vore det bästa.. Men så illa kunde det väl inte vara? Här har jag låtit honom genomgå en stor operation och så vill de låta honom somna in bara sådär? de kunde ju ta några dagar och jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag tog något förhastat beslut, som jag endå tyckte att detta var!! Jag var tvungen att åka och hälsa på honom och det tyckte hon också var en bra idé i detta läge för att få en inblick hur pass dåligt han endå var. Han kom inlindad i en filt och las på bordet och det enda han kunde uttrycka var små pip och lite kraffs med frambenen..Jag frågade om jag kunde få se hur de gjorde när de försökte få igång benen på honom så hon tog på honom selen och bar ut honom i gräset, men han kunde inte få något stöd utav hans bakben alls och det gjorde så himla ont att se. Jag föreslog simträning och det verkade hon tycka kunde vara en bra idé.
Jag tog med några saker hemifrån till honom som han fick ha bredvid sig, så den natten fick han ligga med sin rosa filt och ett utav hans små gosedjur för att försöka få upp kämparglöden hos honom...
 
Sen kom torsdagen den 24 oktober, en dag jag aldrig kommer glömma. En veterinär ringer och säger att de ska testa simträning senare på eftermiddagen och jag ser en liten strimma hopp, men som sen efter en stund senare ska förstöras helt då neurologen ringer och berättar att  hans ryggrad är nu helt död och att det inte finns någonting mer vi kan göra för honom. Han hade blivit deprimerad, fått början till ögoninflammation och fler komplikationer som urinvägsinfektion skulle uppkomma om vi väntat längre. Detta kunde jag bara inte utsätta honom för när chanserna nu var så minimala för honom..
 
Den vackra oktobereftermiddag kl. 16:20 kom veterinären in min lilla älskling inlindad i hans egna lilla rosa filt och den lilla leksaken han hade fått med sig låg bredvid honom. han hade gett upp nu och min starka, glada kille fanns någon annanstans.
 
mina föräldrar fanns med och jag har aldrig sett min far så ledsen.
 
Whiskey somnade in med mig jämte sig så lugnt och stilla. Han blev bara fyra år och tio månader men han har berikat mitt liv och många andras med minnen för en hel livstid!
 
Bedykins Mistletoe Kiss
"Whiskey"
2008 - 2012
Älskad och Saknad!
 

RSS 2.0